Известие

Collapse
No announcement yet.

Разни питанки за нова 159

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Разни питанки за нова 159

Здравейте, колеги! От днес официално съм собственик на алфа 159 2,4 jtdm 200.

Въпрос първи и най-важен - на празен ход леко се усеща напречно тресене от към двигателя. Когато тръгна напред или назад тресенето изчезва напълно. Предполагам, че е има общо и с разтрисането при рязко натискане на съединителя като сменям предвки първа-втора и втора-трета. На по-високите предавки не се усеща или съвсем слабо. Клоня към тампон на двг, но ми се иска да чуя и вашето мнение.

2. Каква марка термостат ще ми препоръчате? На предните ми коли от фиат групата съм слагал Behr и останах доволен.

3. Има доста външни забележки, като най-сериозните са разни драскотини и олющената предна броня под решетката. Ако реша да сключа днес-утре каско, мога ли в последствие да поискам повторен оглед за описването на отстранените забележки?

4. Оправдано ли е купуването на ксенон d1s филипс за баснословни суми и колко е голяма разликата с произволен китайски комплект крушки за 70-80 лева?

5. Има ли някъде из нета карти за България ? 300 лева за карта от официалния представител ми се струват неоправдани...

Благодаря предварително!

Първоначално публикувано от haibusa2005 Покажи съобщение
    Здравейте, колеги! От днес официално съм собственик на алфа 159 2,4 jtdm 200.

Въпрос първи и най-важен - на празен ход леко се усеща напречно тресене от към двигателя. Когато тръгна напред или назад тресенето изчезва напълно. Предполагам, че е има общо и с разтрисането при рязко натискане на съединителя като сменям предвки първа-втора и втора-трета. На по-високите предавки не се усеща или съвсем слабо. Клоня към тампон на двг, но ми се иска да чуя и вашето мнение.

2. Каква марка термостат ще ми препоръчате? На предните ми коли от фиат групата съм слагал Behr и останах доволен.

3. Има доста външни забележки, като най-сериозните са разни драскотини и олющената предна броня под решетката. Ако реша да сключа днес-утре каско, мога ли в последствие да поискам повторен оглед за описването на отстранените забележки?

4. Оправдано ли е купуването на ксенон d1s филипс за баснословни суми и колко е голяма разликата с произволен китайски комплект крушки за 70-80 лева?

5. Има ли някъде из нета карти за България ? 300 лева за карта от официалния представител ми се струват неоправдани...

Благодаря предварително!
    Да ти е честита и да те радва!
    Ще се включа по точки 3, 4 и 5....И така: Направих си каско и по бронята имах няколко шупли и халогена ми беше ръждясал....описаха ги при огледа, и след 2 месеца, едно камъче с формата на чукче "случайно" чукна стъкълцето на халогена и в същото време боята от шуплите по бронята падна....заведох щета и ми я оправиха барабар с халогена.
    Т.4: Оригинална d1s ми излизаше 180 лв.!!!! В dealextreme.com си купих 2 бр. за 20-25 $. Едната я смених на момента...свети вече година и няма разлика в температурата т.е. в цвета на светлината. Аз подкрепям ниско бюджетното решение!
    Т.5: Има тема във форума за навигация за 159...като се разровиш, ще намериш линк за карта на Източна Европа, но тя става само ако ти е ъпдейтната навигацията. Ако не е , трябва да я оправиш...мисля, че в същата тема има и линкове за ъпдейта....моя го свалих от някакъв италиански сайт.
    Alfa Romeo 159SW, 2.4 JTD, 06, remap, no EGR, no DPF, no "peperudk`s", no eco friendly, a.k.a. THE BLACK MAMBA

Comment

Аз също ще се изкажа по точката за ксеноните:

Преди няколко седмици започна да ми червенее единия фар и веднага наръчах от йбей комплект d1s 4300к.
      Докато дойде обаче крушката си замина.
      Един приятел ми даде две ползвани Филипс за временна употреба, те обаче се оказаха май 6000к и хич не ми харесваха колко синьо светят - не говоря за визията на колата а за светлината, която пада на пътя.

Седмица по късно дойдохаи китайците - излезнаха ми 30лв двете, което е направо смешно. Тука едната бройка е 40лв.
      Хубави са крушките, за светене светят, но...

Светлината която получавам от тях не е като на Филипсите. Не говоря за сила.
      Уж са 4300к, а светлинните петна са разноцветни, освен това Филипсите правят една равномерна светлина, която се разлива навсякъде - от предницата на колата та чак до ивицата, в която е отрязана отгоре.
      Китайците светят, но на петна, като фар на Балканче... А това много ме дразни.

Оглеждах ги и ги сравнявах с Филипсите - нямат визуална разлика нито в леглото, нито в местоположението на балончето, което свети. Явно обаче излъчват свелитната от малко по-различно място или даже от повече от едно място, за да се получава този ефект. Просто точката на горене не съвпада с фокусното разстояние на фара.

Засега съм с тях, ама ме дразнят. Мисля да поръчам още едни, този път 5000к, да видя те как ще светят и ако и те не ми харесат, ще си взема Филипси - намерил съм за 150лв с отстъпките 2бр 5000к.

Ето и откъде купих китайчетата, ако искаш да си поръчаш - евтини са, с безплатна доставка и дойдоха феноменално бързо - само за 9 дни, което е направо рекорд.

http://www.ebay.com/itm/131165905235...%3AMEBIDX%3AIT

Гледам че тоя китаец няма 5000к. Ще пробвам от някой друг

А после двата комплекта ако не ми трябват - по за 40лв в ОЛХ ще заминат за два дни.
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Каско си направи колкото можеш по-скоро, защото докато чакаш да си оправиш щетите някой ще те прасне в някоя здрава част на колата и няма да има кой да ти го плати!
        Направи си каското и след като си оправиш щетите е нужно само да отидеш да ти я снимат направена, което е абсолютно безплатно!
        Каското е рахат работа
        Alfa Romeo 156 - 1.9 JTD 100 и не знам си там колко коня

Comment

Така... От днес вече съм с каско, брокерката каза, че не е никакъв проблем да ми направят повторен оглед след отстраняване на забележките. По въпроса с ксеноните - фаровете мигат здраво, а левия даже угасна на два пъти. Предполагам, че проблема е в крушките. Ако не се оправи, мисля да сменя и баластите.

Comment

С ксенони карам от 2008 год, все са били китайски. Най-хубавите, на които съм попадал са от xenon-bg.com, 35В, АС тип. Изкараха малко над година, а светенето им е повече от 55ватовия ксенон от Китай.

Comment

Първоначално публикувано от haibusa2005 Покажи съобщение
              В ebay има оригинален филипс d1s за 30 евро крушката. Това е леко промоция , иначе е малко по-скъп. Но когато една от кочините ти има 4 броя d1s , ставаш по-добър в търсенето.
              Китайски крушки в същия този ebay видях за 12 долара и това е за комплект от 2 броя... а търговеца беше с над 99% feedback.
              ...

Comment

Малко развитие - принцесата е обслужена - масло, филтри, ремъци, нови крушки осрам, изнамерени тънкажно с някаква незнайна схема. Клатенето се оказа от тампон на скоростна кутия и разхлабен (!) десен тампон на двигателя. Тотал - 900 камъка.

Comment

Working...
                X